Kundeservice


 • Hvordan opprette annonse?
 • Hvordan registrere ny bruker?

Hvordan opprette annonse?


1
Logg inn eller registrer deg
Du må være innlogget på siden for å kunne opprette annonse. Hvis du ikke har en bruker fra før, er det fort gjort å registrere seg ved å klikke på "Bli medlem" på toppen av siden.
2
Trykk på knappen "Opprett annonse"
Du vil nå komme til siden for å opprette annonse.
3
Velg kategori for annonsen
Det er viktig at du velger kategorien som best beskriver varen du vil selge, da den vil vises om brukere søker i denne kategorien.
4
Fyll ut annonseinformasjon
Legg inn tittel, beskrivelse, pris på varen og nøkkelord som gjør at brukere lettere vil finne varen din, og at den blir vist andre steder på siden som relatert innhold. Velg om du skal bruke standard kontaktinformasjon som er registrert på din konto, og om du skal skjule telefonnummeret og adressen slik at du ikke blir oppringt av plagsomme telefonselgere. Du kan fortsatt bli kontaktet av kjøpere gjennom SMS-funksjonaliteten eller i kommentar- og spørsmålsfeltet på annonsen.
5
Large og gå til bildeopplasting
Trykk "Lagre annonse og gå til bildeopplasting". Du vil nå få mulighet til å legge inn bilder på annonsen. Dette anbefales da det er lettere for kjøpere å se hva du selger og den får dermed flere visninger. Trykk "Browse" for å finne et bilde på din datamaskin, merk bildet og trykk "Åpne". Du kan gjenta denne prosessen ved å trykke "Browse" igjen til du har lagt inn alle bildene du ønsker. Velg hvilket bilde som skal være hovedbilde og som kommer opp i søkeresultatene, og skriv inn en beskrivelse på bildene.
6
Send inn bilder til annonsen på MMS
Du kan også sende inn bilder du har tatt med din mobiltelefon direkte til annonsen ved å skrive "BAZAR " til 2440. Du betaler vanlig takst til din mobiloperatør for å sende MMS. Annonsekoden står nederst til høyre sammen med en forklaring på hvordan det gjøres, og denne annonsekoden står også øverst til høyre på alle annonser dersom du ønsker å legge til bilder til annonsen din senere.
7
Ferdigstill bildeopplasting
Når du er ferdig med å legge inn bilder trykker du "Jeg er ferdig med å laste opp bilder." for å ferdigstille annonsen.
8
Velg profilering
Det er gratis å legge inn annonse, men du kan her velge å kjøpe ekstra profilering slik at annonsen din kommer på toppen av relevante søkeresultat. Velger du premiumannonse er annonsen din også synlig på relevante sider på Klikk.no. Velg om du bare vil ha en gratis annonse eller om du vil ha profilering. Dersom du har tilstrekkelig utestående credits trekkes disse bare fra saldoen din. Dersom du ikke har credits tilgjengelig velger du bare hvilken pakke med credits du vil kjøpe, velg så om du vil betale med mobiltelefon eller betalingskort, og gjennomfør betalingen. Annonsen er nå ferdig og blir lagt ut om et øyeblikk. Lykke til!


Vanlig stilte spørsmål


Brukerinformasjon


Hvordan registrerer jeg meg på Bazar?
For å kunne legge opp annonser på Bazar må du opprette en brukerkonto. Det går raskt, og det er gratis å registrere seg. Du kan bruke innloggingen din fra Facebook eller registrere ny bruker på nettsiden.

Hva innebærer det å bruke Facebook-innloggingen?
Du kan enkelt registrere deg på Bazar ved å bruke innloggingen din fra Facebook. Du bruker samme innlogging som du har for Facebook-kontoen, og slipper derfor å opprette en ny konto. Ved å bruke innloggingen fra Facebook kan du enkelt dele annonser med vennene dine.

Er det mulig å begrense hvilken informasjon om kontoen min som vises?
Du kan selv velge hvilken informasjon du vil vise i profilen din samt hvilken informasjon du ønsker å vise til hver enkelt annonse.

Hvor finner jeg passordet mitt?
Når du har registrert deg, får du tilsendt en e-post med passordet ditt. Du logger inn med dette passordet første gangen. Senere kan du selv endre passordet under Min side og Mine innstillinger.

Jeg har fått e-post med passordet men har problemer med innloggingen – hva gjør jeg?
Hvis du har problemer med innloggingen via lenken i e-posten du har fått, kan du gå direkte inn på Bazar og logge inn der med informasjonen fra e-posten.

Kan jeg selv endre passordet mitt?
Du kan endre passordet ditt under Min side og Mine innstillinger.

Jeg har glemt passordet – kan jeg få et nytt?
Hvis du husker brukernavnet ditt (e-post-adressen din), så kan du oppgi dette og få et nytt passord tilsendt.

Jeg har glemt brukernavnet mitt – hva gjør jeg?
Brukernavnet er e-post-adressen du brukte ved registrering. Kontakt Kundesupport om du ikke klarer å huske hvilken e-post-adresse du har brukt

Opprette annonse


Hvordan legger jeg inn en annonse?
Hvordan legger jeg inn en annonse?

For å opprette en annonse, må du ha registrert en brukerkonto:

 • Klikk på "Bli medlem" øverst til høyre på siden.

 • Du kan bruke innloggingen din fra Facebook eller registrere ny
  bruker på nettsiden.


Slik gjør du for å legge ut annonse:

 • Klikk på 'Opprett annonse' øverst til høyre på siden.

 • Velg hvilken kategori annonsen skal ligge i. Det er viktig at du velger
  riktig kategori slik andre kan finne annonsen din.

 • Skriv inn informasjon om produktet ditt. Pass på at du legger inn
  relevant informasjon, og at du følger reglene i vår brukeravtale .

 • Legg inn bilder av det du vil selge, gjerne flere.

 • Velg mellom tre ulike typer annonser: Standardannonse, profilert
  annonse og premium annonse. Du øker sjansen for å få solgt tingene
  dine om du velger å oppgradere annonsen.

 • Når du har opprettet annonsen din og er fornøyd, betaler du i siste
  fase. Du kan betale annonsen med kort eller mobiltelefon.


Hvordan legger jeg inn bilder?
Når du oppretter en annonse, kan du velge om du vil laste inn bilder av det du vil selge via en bildefil på datamaskinen din eller via mobiltelefonen som MMS. Du kan også legge til, slette eller redigere bildene som finnes i dine eksisterende annonser.

Hvordan kan jeg bruke MMS for å legge inn bilder i annonsen?
Ta et bilde med mobiltelefonen din og send bildet gratis som mms (du må bare betale telefonoperatørens kostnader for å sende mms). Hvis du vil laste opp bildet når du oppretter annonsen, sender du bildet og en kode som mms. Koden får du angitt i prosessens steg 3 når du blir bedt om å laste inn bilder. Du får alltid en bekreftelse på sms av oss så du vet at vi har mottatt bildet.

Hva gjør jeg hvis bildet fra mms’en ikke vises?
Sjekk en gang til at du har sendt til riktig telefonnummer og med riktig kode. Hvis du fortsatt ikke får det til, kontakt din mobiltelefonoperatør.

Hvilken type annonse skal jeg velge?
Du kan velge mellom tre ulike typer annonser: Standardannonse, profilert annonse og premium annonse. Du øker sjansen for å få solgt tingene dine om du velger å oppgradere annonsen. Du har også mulighet til å oppgradere annonsen på et senere tidspunkt.

Kontroll av annonser
Alle annonser blir kontrollert etter publisering.

Hvis Foreldre & Barn-Torget vurderer det slik at annonsen på noen måte strider mot gjeldende vilkår eller lover, vil den bli fjernet. Flytting av en annonse som er plassert i feil kategori vil også skje uten forvarsel.

Hvis en annonse ikke tillates publisert godskrives annonsør automatisk med en ny annonse uten kostnad med mindre det kreves refusjon av betalingen. Refusjon av betaling gjelder ikke ved senere oppdatering av en annonse som allerede er godkjent for publisering.

Hva trenger jeg annonsens ID-nummer til?
Annonsens ID-nummer er en unik kode for hver annonse. Du finner annonsekoden under Min side og i hver enkelt annonse. Annonsens ID kan være lurt å ha for hånden om du kontakter kundesupport.

Jeg har betalt for annonsen – hvorfor er den ikke aktiv?
Bazar gjennomgår alle annonser etter at de publiseres. Alle annonser skal følge brukervilkårene for tjenesten, annonser som bryter mot reglene vil bli fjernet. På Min side vil du se hvilken status annonsen din har.

Betaling av annonsen


Hvordan betaler jeg for annonser?
Annonser på Bazar betales med credits. Credits er en egen valuta for Bazar. Credits trekkes fra din saldo når du kjøper en annonse eller velger å promotere en annonse. Du kan kjøpe credits med kort eller mobiltelefon.

Hvor kan jeg kjøpe credits?
Du kan kjøpe credits når du er ferdig med å lage en annonse eller fra “Kjøp Credits” siden under “Min side”.

Hvordan kjøper jeg credits med kort?
Når du er ferdig med å lage annonsen eller du er på siden “Kjøp Credits”, som du finner på “Min side”, velger du den pakken med credits du ønsker å kjøpe. Du blir da sendt til DIBS (en sikker betalingsløsning Bazar bruker) for å gjennomføre betalingen. Du velger selv om du vil betale med Visa eller MasterCard. Er du PayPal bruker, eller foretrekker PayPal for kortbetalinger, kan du også benytte det.

Kortbetalingen min gikk ikke gjennom
Du får en beskjed om at betalingsprosessen ikke er fullført. Denne meldingen får du hvis banken din ikke har godkjent betalingen. Sjekk en gang til at du har gitt riktige opplysninger og at du har dekning på kortet. Hvis kjøpet likevel ikke kan gjennomføres, kontakt banken din for å få hjelp.

Hvordan betaler jeg med mobiltelefon?
Når annonsen din er ferdiglaget, eller du er på siden “Kjøp Credits”, som du finner på “Min side”, velger du den pakken med credits du vil betale med mobiltelefon. Du mottar en bekreftelse på SMS når betalingen er gjennomført. Kostnaden for pakken med credits kommer da fram på din mobilregning.

Hvordan ser jeg hvor mange credits jeg har igjen?
Du kan se hvor mange credits du har utestående på “Kjøp credits” siden under “Min side”. Du ser også hvor mange credits du har i toppmenyen på Bazar.

Redigere annonser


Hvordan gjør jeg endringer i annonsen?
Du kan redigere i annonsene dine når du vil. Logg inn, og gå inn på Min side og se på Mine annonser. Velg hvilken annonse du vil endre på, og klikk på Rediger. Du kan velge å oppgradere annonsen din, laste opp flere bilder og/eller endre i annonseteksten.

Hvordan kan jeg slette en annonse?
Logg inn på siden og gå til Min side og Mine annonser. I listen kan du trykke på det røde krysset til høyre på annonsen for å slette en annonse, og velge "Ja, slett annonse" i dialogen som kommer opp.

Hvordan kan jeg øke sjansene mine for å få solgt varen?
Legg inn tydelige bilder av det du vil selge, gjerne flere. Skriv utførlig om varens utseende og i hvilken stand den er i, slik at kjøperne kan danne seg et best mulig inntrykk av det du vil selge. Du kan også oppgradere annonsen for å gi den økt synlighet.

Søke etter annonser


Hvordan finner jeg annonser lettest?
Du kan enkelt sortere søkene du har gjort etter kategori, pris og selgerens fylke. Du kan også gjøre fritekstsøk. Du kan velge å vise annonser etter dato eller relevans. Visning av annonsene kan stilles inn etter hvordan du helst vil ha det, du har fire forskjellige måter å se på annonsene på.

Hva innebærer sms-varsling?
Under Lagrede søk på Min side kan du sette opp varsling på sms hvis du vil være først ute når det kommer nye annonser for de varene du er interessert i. Du klikker på at du vil ha sms-varsling for et lagret søk, og betaler en sum per sms.

Hva gjør jeg hvis jeg ser en annonse som bryter med reglene?
Kontakt Kundeservice som da kan iverksette nødvendige tiltak.

Hvordan kontakter jeg en annonsør som har valgt å skjule telefonnummeret sitt?
Du kan velge å sende en sms til annonsøren mot en avgift. På den måten kan du nå selgeren raskere enn via e-post.

Kjøpet av varen


Hvilken rolle har Bazar i handelen mellom kjøper og selger?
Bazar har ikke noe ansvar for innholdet i annonsen eller selve kjøpet mellom selger og kjøper. Bazar er kun en tilrettelegger for den aktuelle annonse, og har ikke noe å gjøre med utforming av tekst og bilder. Skulle ikke varen være i samsvar med beskrivelsen eller bildene, er dette en sak utelukkende mellom kjøper og selger.

Hva gjør jeg om jeg som selger eller kjøper er uenig med den andre parten i en handel?
Hvis du mener at den motsatte parten ikke har oppfylt sin del av handelen, kan du henvende deg til Forbrukerrådet for å få vite mer om dine rettigheter og plikter.

Brukerstøtte


Hvordan kontakter jeg kundesupport?
Du kan kontakte kundesupport via e-post torget@hm-magasiner.no.Kontakt kundeserviceDenne siden er en del av Klikk.no

Denne siden er en del av Klikk.no | Andre markedsplasser fra Klikk: Foreldre & Barn-Torget   |   BonyttBazar Interiør og hjem
Annonser: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R T U V W X Y Z Æ Ø Å    Søkeord: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R T U V W X Y Z Æ Ø Å